Η Αθήνα, η Ρόδος και η Μήλος περιλαμβάνονται στους 20 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές το 2023, σύμφωνα με την ψηφοφορία που διεξήχθη από το Forbes στο άρθρο του «Ευρωπαικοί Καλύτεροι Προορισμοί 2023». greekcitytimes.com Αναφορές.

Πάνω από 500.000 ταξιδιώτες από 178 χώρες συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Οι 20 καλύτεροι προορισμοί επιλέχθηκαν από μια ομάδα 400 υποψήφιων περιοχών. Η Αθήνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ η Ρόδος και η Μήλος την 14η και 18η θέση αντίστοιχα.

Την πρώτη θέση στη σχετική ψηφοφορία κατέλαβε η Βαρσοβία στην Πολωνία. Τις άλλες θέσεις εκτός από τους 3 ελληνικούς προορισμούς κατέλαβαν: Maribor στη Σλοβενία, Βιέννη στην Αυστρία, Cittadella στην Ιταλία, Έσση στη Γερμανία, Veszprém στην Ουγγαρία, Λονδίνο στην Αγγλία, Grenoble Alpes στη Γαλλία, Mannheim στη Γερμανία, Porto-Santo στη Μαδέρα , Τολέδο στην Ισπανία, Faial στις Αζόρες, Κοπεγχάγη στη Δανία, Tossa de Mar στην Ισπανία, Ascona-Locarno στην Ελβετία, Πράγα στην Τσεχία και Sóller στην Ισπανία.

Όσον αφορά τους τρεις κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς

Αθήνα:

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένας προορισμός που πρέπει να δείτε για οποιονδήποτε λόγο, όχι μόνο επειδή υπηρέτησε ως κοιτίδα της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, αλλά και επειδή πιστεύεται εύλογα ότι το γαλάζιο της θάλασσας, τα απίστευτα τοπία και το όμορφο φως του ήλιου όλα βοηθούν στην ανύψωση. το πνεύμα και παρέχουν μια απόδραση καθημερινές φροντίδες. Η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις, ηλεκτρισμένη νυχτερινή ζωή, δημιουργικές δονήσεις και μια ραγδαία καλλιτεχνική σκηνή. Είναι ένας καλλιτεχνικός φάρος του αρχαίου κόσμου με εντυπωσιακά μεσογειακά τοπία. Η Αθήνα είναι επίσης ένας από τους καλύτερους προορισμούς Street Art στην Ευρώπη.

Ρόδος:

Το ελληνικό νησί της Ρόδου είναι ένας τέλειος προορισμός για τους λάτρεις των παλιών πετρών, των φρουρίων, της τιρκουάζ θάλασσας και των κάστρων. Αυτή η μεσαιωνική πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη, γι' αυτό αξίζει να επισκεφθείτε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου και την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου. Ή απλώς χαλαρώστε στις παραλίες του Αγίου Παύλου ή της Τσαμπίκας. Η Ρόδος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ένας τέλειος προορισμός για όλους τους τύπους ταξιδιωτών. Και έχει λιακάδα από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και προσφέρει φυσικά θαύματα όπως η «Καλλιθέα», η Κοιλάδα των Πεταλούδων και το Lindos Village & Seven Springs.

Μήλος:

Η Μήλος έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για ονειρεμένες διακοπές στην Ελλάδα. Εμφανίζεται επίσης ως μία από τις καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη και τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Συγκρίνεται επίσης με ένα από τα καλύτερα γλυπτά στην Ευρώπη: η Αφροδίτη της Μήλου που εκτίθεται τώρα στο Παρίσι ανακαλύφθηκε από έναν χωρικό στο νησί. Η Μήλος κατατάσσεται επίσης στα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Μια χαλαρωτική μέρα στην πανέμορφη παραλία του Σαρακίνικου, ή στην πιο αποκλειστική παραλία της Φιριπλάκας. Για τους λάτρεις της ιστορίας, υπάρχει το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου.

 

Πηγή: tornosnews.gr